Paylaşımcıların Buluşma Noktası!
Gelişen teknolojiye ayak uyduran cep telefonlarımız artık bir bilgisayar kadar performanslı çalışabiliyor. Telefonların son 10-15 yıldaki değişimine bakınca gelişimi bariz bir şekilde görüyoruz. Fakat şu anda neredeyse bütün akıllı telefonların başlıca sıkıntısı pil sorunu. Eskiden 1-2 gün giden telefon pil ömürleri artık günün sonunu zor getiriyor hatta bazen bizleri yarı yolda bırakabiliyor.
Peki yok mu bu soruna bir çare?
Aslında telefonunuzun bir takım özelliklerinden feragat ederek pil tasarrufu sağlamak yapabileceğiniz en basit yöntemlerden birisi.
İkinci Bir Seçenek:
Yanınızda bir adet taşınabilir şarj aleti bulundurmak.
Sizlere birinci seçenekle ilgili birkaç örnek vereceğiz. Umarız faydalı olur.
Uygulamaları arka planda bırakmak belki mantıksız geliyor olabilir ama aslında siz uygulamayı aşağıya indirince telefonunuz otomatik olarak onu geçici belleğe kaydediyor. Tekrardan uygulamayı açtığınızda geçici bellekten hızlıca alıp kaldığı yerden devam ediyor. Eğer siz bir uygulamayı kapatırsanız, tekrardan o uygulamayı açtığınızda telefonunuz o uygulamayı sıfırdan işleme alacak ve dolayısıyla telefonunuzun işlemcisini yoracaktır. Uygulamaları kapatmanızın bir faydası olmadığını Apple'da çalışan yazılım mühendisi Craig Federighi de onaylıyor.
Düşük güç modu yani güç tasarrufu modu cihazınızın güç gereksinimlerini düşürerek daha uzun süre dayanmasını sağlar. Apple'ın duyurduğuna göre güç tasarrufu modu size yaklaşık 3 saat ekstra kazandıracaktır.
Düşük güç modu kendi kendine açılabilen otomatik bir özellik değildir. Şarjınız 20% altına düştüğünde size güç tasarrufuna geçmeyi teklif eder. Eğer güç tasarrufu moduna girerseniz sağ üstte pilinizin renginin turuncu olduğunu görürsünüz. Tekrardan şarjınız dolduğunda yani 80% seviyesine ulaştığında otomatik olarak kapanır.
Eğer manuel olarak etkinleştirmek isterseniz yapmanız gereken Ayarlar > Pil bölümüne gitmeniz oradan da düşük güç modunu aktifleştirmeniz gerekir.
Siz uygulamayı kapatsanız bile işlemlerine arka planda devam eden bir takım uygulamalar vardır. Bunlar arasında en çok şikayet edilen ise şüphesiz facebook uygulamasıdır. Bu gibi uygulamalar arka planda yeni mesaj gelip gelmediğini veya takip ettiğiniz kişilerden yeni bildirimler olup olmadığını kontrol etmeye yarar. Yapılan bir başka araştırmaya göre iPhone'unuzdan facebook uygulamasını silmek günde yaklaşık 15% pil ömrünüzü arttırır.
Bu bölüme Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile bölümünden ulaşabilirsiniz. Buradan arka planda işlem yapmasını istemediğiniz uygulamaları durdurabilirsiniz.
Apple cihazınızın en çok enerji harcayan donanımlarının en başında Retina Ekranı gelmektedir. İhtiyacınızın fazlasında açılmış ekran parlaklığı telefonunuzun pilini hızlıca tüketir. Örneğin bir iPhone 5 ile tam parlaklıkta 720p video 6 saat 21 dakika sonra pilinizi bitirir. Ama parlaklık yarım iken aynı video telefonunuz 9 saat 48 dakika dayanır. Fazlasıyla büyük bir fark.
Genellikle otomatik parlaklık ekranınızı ihtiyacınızdan fazla aydınlatır. Otomatik parlaklığı kapatarak sadece ihtiyacınız olduğunda parlaklığı açabilirsiniz.
Ekranınız açık olduğu sürece cihazınız enerji harcar. İhtiyacınız olmadığında kapalı olması pil ömrünüz için gayet önemlidir.
Bu bölüme Ayarlar > Genel > Otomatik Kilit kısmından ulaşabilirsiniz.
Cihazınızı bütün ağlardan koparmak dolayısıyla enerji harcayan kablosuz bağlantılardan koparmak pil ömrünüzü büyük oranda arttırır.
Eğer veri alış-verişine, arama yapmaya ve almaya hatta GPS'e ihtiyacınız olmadığı zamanda uçak modu sizi büyük bir dertten kurtarır.
Uçuş modunu açtıktan sonra tekrardan Wi-Fi ağını etkinleştirebilirsiniz.
Ayrıca telefon çekmeyen bir yerde uçuş modunu etkinleştirmek cihazın baz istasyonuna bağlanmaya çalışmasını durduracak dolayısıyla yine tasarruf sağlayacaktır.
Parallax efekti ve animasyonlar hoşunuza gitmiş olabilir fakat bu gibi efektler sürekli cihazınızın sensörlerini kullanır. Arkaplan ayarlarken perspektif yerine hareketsiz seçeneğini seçebilirsiniz.
Bunun yanında Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Hareketi Azalt bölümünden ekstra efektleri de kapatabilirsiniz.
“İtiraf ederim ki, düşmanlarımız çok çalışıyor. Biz de onlardan daha çok çalışmaya mecburuz. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunluluğudur.”
KENDİN YAP MÜHENDİSLİK PROJELERİ PROJE PAYLAŞIN ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİS EVDE YAP PROJE YAP ARDUİNO YAZILIM PCB HAZIRLAMA NE YAPTIK DIY DIY YAPIMI NASIL YAPILIR DEKORASYON DIY FİKİRLERİ