Uzaras Beyaz Filament İncelemesi

Uzaras’ı Seçme Sebebim

Doların ani yükseliş gösterdiği haftalarda şansıma filamentim bitti. Filamentlere göz atarken Uzaras’ın üretmeye başladığı filamenti gördüm. Çinli ve Avrupalı filamentler dolarla beraber yükselmiş adeta işime yaramaz hale gelmişti. Uzaras filament fiyat olarak o zaman çinli filamentlere yakındı (hatta daha uygundu). Denemek istedim. Bu adresten aldım.

İlk İzlenim

Ürünü sonraki ilk iş günü kargoya verip detayları mail atmışlardı (aman dikkat spam’a düşüyor nedense). Ürün 1-2 gün içinde elimde oldu. Kutudan faturası, vakumlu pakette filament, bir de ufak hediye çıktı. Kısacası ilk izlenim iyiydi. Peki performansı nasıl?

Baskı Sıcaklığı

Daha önce sadece ham pla kullanmıştım ve aralarındaki bariz farklara değineyim. Öncelikle ham pla kadar kırılgan değil. Mesela ham pla’yı biraz esnetirseniz kırılır ya, bunu 5-6 kere kıvırmanız gerekiyor ki kopsun ucu. Normalde 200 derece civarında kullandım, 0.8 nozzle ile hızlı baskı alırken ise 230-240 olarak kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım (volcano nozzle yok).

Baskı Kalitesi

Beyaz Olanlar Uzaras PLA Plus ile basılmıştır. Doluluk: %0, Nozzle: 0.4, Duvar Sayısı: 2 sıra (0.66 mm), Katman Kalınlığı: 0.070 (70 micron)

Gelelim baskı kalitesine. Açıkcası etkilendim. Yazıcım Tevo Tarantula, daha önce kaliteli ve kalitesiz filamentler denedim. Bu fiyat segmentinde 70 mikronda bu kadar kaliteli basabilen filament görmedim. Kaliteli yerli ürünler üreten herkesi tebrik ediyorum.

Be the first to comment on "Uzaras Beyaz Filament İncelemesi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*